Pulse Laserclinic - Hair Removal

Marionetlijnen

Marionetlijnen

Een samenspel van zwaartekracht en verlies van volume kan er voor zorgen dat er lijnen ontstaan rondom je mond. Deze lijnen worden marionetlijnen  genoemd en zijn gelukkig te verzachten met een filler!

Wat zijn marionetlijnen?

De marionetlijnen zijn de plooien die vanuit de mondhoeken naar de kaaklijn lopen. Dat jouw mondhoeken de aandacht trekken is natuurlijk niet de bedoeling. Deze zogenoemde marionetlijnen zijn gelukkig prima te verzachten met een filler. Fillers kunnen voor een zachtere, uitgeruste en meer vriendelijke uitdrukking zorgen. Hierdoor krijg jij weer de juiste aandacht die jij verdient!

Hoe werkt een marionetlijnen behandeling?

Voor de marionetlijnen kunnen hyaluronzuur fillers en de Radiesse filler worden gebruikt. Welk soort filler jouw arts gebruikt om jouw marionetlijnen te verzachten hangt af van de diepte van de plooien en je huidstructuur. De behandelaar zal afhankelijk van je wensen, huidstructuur en de diepte van de lijnen, een persoonlijk advies geven.

Voor de totale behandeling is maximaal 30 minuten nodig. De behandeling bestaat uit een aantal prikjes waarmee de filler precies op de juiste plaats onder de huid wordt geïnjecteerd. Deze behandeling wordt ook regelmatig uitgevoerd met een canule.

Het resultaat van de marionetlijnen behandeling

Het resultaat van de marionetlijnen behandeling is na 2 weken optimaal. Mocht je niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling kun jij vanaf 2 tot 4 weken na de behandeling terugkomen bij je behandelaar voor

een controle afspraak. Het effect van de behandeling met een hyaluronzuur filler zal 6 tot 9 maanden aanhouden. Van een Radiesse filler heb je 9 tot 12 maanden plezier. Hierna kom je weer terug voor een herhaalbehandeling.

 

Binnen de eerste 48 uur na de marionetlijnen behandeling mag je niet masseren en wrijven in het geïnjecteerde gebied, tenzij de behandelaar dit specifiek aanraadt. Je mag het gezicht wel bewegen. Na de behandeling kun je last krijgen van blauwe plekken of zwelling. Indien je hier last van hebt raden we je aan het gebied goed te koelen. De zwelling zal na enkele dagen wegtrekken. Blauwe

plekken mogen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make up. Verder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot 2 weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de filler behandeling beïnvloeden.

Veelgestelde vragen over de marionetlijnen

 

Voor de Belotero en Juvéderm filler is 1 ml nodig, voor de Radiesse filler 1,5 ml.

Marionetlijnen ontstaan door volumeverlies, waardoor de mondhoeken naar beneden zakken en er verticale lijnen zichtbaar worden: de marionetlijnen. Naarmate je ouder wordt gaat het gebied rondom de mondhoeken wat afhangen door de zwaartekracht. Het vet neemt af in de wangen waardoor de huid iets gaat zakken. Vaak gaat dit gepaard met het ontstaan van rimpels en lijnen.

Marionetlijnen

Marionetlijnen 1 ml |Belotero
€ 250,-

Marionetlijnen 1,5 ml| Radiesse
€ 290,-