Pulse Laserclinic - Hair Removal

Rimpels voorhoofd

Rimpels voorhoofd

Hoe vaker je verbaasd kijkt of je wenkbrauwen optrekt, hoe meer lijntjes er verschijnen en hoe dieper ze worden. Spierontspanners zijn hier de oplossing!

Wat zijn rimpels in het voorhoofd?

Wanneer je een sterke gezichtsmimiek hebt, span je over het algemeen meer je spieren aan, waardoor er rimpels in het voorhoofd kunnen ontstaan. Het is afhankelijk van je huidtype of je te maken krijgt met fijne lijntjes, die oppervlakkig zijn of juist kleinere en diepere lijnen. Wat is de oplossing? Het verminderen van de spierspanning met een tijdelijke spierontspanner botox. Als die eenmaal verminderd is, worden de rimpels minder diep en kunnen ze zelfs verdwijnen.

 
Hoe werkt een voorhoofdrimpel behandeling?

De behandelaar zal eerst de huid aftekenen en de plek van injectie op jouw gezicht vaststellen. De behandeling zelf bestaat uit een aantal prikjes met de spierontspanner botuline toxine welke op precies de juiste plaats onder de huid wordt aangebracht. Een verdoving vooraf is niet nodig voor deze behandeling.

 
Het resultaat van de voorhoofdrimpel behandeling

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Wacht dus altijd even deze 2 weken af, mocht je na deze periode niet tevreden zijn over het resultaat van de behandeling dan ben jij altijd welkom voor een controle afspraak.

Deze afspraak dient binnen 2 tot 4 weken na de behandeling bij je behandelaar plaats te vinden. Het effect van de botuline toxine zal zo’n 3 maanden aanhouden, hierna kom je terug voor een herhaalbehandeling.

Nazorg van de voorhoofdrimpel behandeling

Na de behandeling van de voorhoofdrimpels mag je de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Waar je wel op moet letten is dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied. Het is mogelijk dat je na de behandeling last krijgt van blauwe plekken of zwelling.

Blauwe plekken kunnen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten en geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan Uv-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden.
 
 
 

Veelgestelde vragen over de voorhoofdrimpel behandeling

Botox is een van oplossingen om de rimpels te laten verdwijnen. De spierspanning op het voorhoofd wordt door botox tijdelijk ontspannen. Als de spierspanning eenmaal verminderd is, worden de rimpels minder diep en kunnen ze zelfs verdwijnen.

De voorhoofdrimpels ontstaan doordat spieren in het voorhoofd tussen de wenkbrauwen en de haargrens te actief zijn. De rimpels ontstaan door bepaalde gezichtsuitdrukkingen, zoals verbaasd kijken, geconcentreerd luisteren of nadenken. Verder spelen UV licht en erfelijkheid ook een rol bij het ontstaan van voorhoofdrimpels.

Het eerste effect van een botulinetoxine behandeling is binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. We maken daarom graag standaard na 2 weken een controle afspraak, waarin we samen bekijken of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is.

Het eerste effect van een botulinetoxine behandeling met Azzalure® is binnen 2 tot 7 dagen na de behandeling zichtbaar en na 2 weken is het resultaat optimaal. We maken daarom graag standaard na 2 weken een controle afspraak, waarin we samen bekijken of het effect van de behandeling inderdaad naar verwachting is. Afhankelijk van een aantal factoren is de botulinetoxine na 3 tot 4 maanden weer uitgewerkt.

Rimpels voorhoofd

€135,-

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin je al jouw vragen kunt stellen en de behandelaar jou een passend advies geeft.