Pulse Laserclinic - Hair Removal

Cryolipolyse

Cryolipolyse – Vet bevriezen 

 

Vet bevriezen of coolsculpting wordt de laatste jaren steeds meer ingezet en is een techniek waarbij lokaal vet wordt verwijderd door middel van bevriezing. Het is een operatie-vrij alternatief voor liposuctie. Met als doel om precies op de gewenste plaats vet te bevriezen en daardoor de contouren van het lichaam te verbeteren. Favoriete gebieden die vaak behandeld worden zijn onder andere love handles, de onderbuik, dijen, rug, bovenarmen en onderkin. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden gewoon hervatten. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat bevriezing een veilige en effectieve manier is om vet te reduceren. Om dit proces op gang te kunnen brengen, moeten de vetcellen een temperatuur beneden de 4 graden Celsius bereiken. Dit zal resulteren in afbraak van vetcellen en zichtbare vermindering van vetophopingen. Het is een uiterst geschikte behandeling voor mensen met hardnekkige vetophopingen die er moeilijk afgaan met sporten of diëten.

Voorzorg

Tijdens een gratis intake gesprek bespreekt de huidtherapeut samen met u uw wensen en verwachtingen. Daarnaast krijgt u meer informatie wat betreft de behandeling, de kosten die wij hanteren en de voor- en nazorg.

Tijdens de behandeling

Voor de start van de behandeling zal de huidtherapeut een aantal foto’s nemen om het te behandelen gebied goed in kaart te brengen. Vervolgens wordt de behandelzone afgetekend, een gelpad op de huid aangebracht en de behandelkop(pen) op de huid aangesloten. Tijdens het begin van de behandeling kunt u tintelingen, een onaangenaam gevoel en kou ervaring. Dit gevoel verdwijnt naarmate het weefsel intens wordt gekoeld. Om ervoor te zorgen dat er geen verplaatsingen plaatsvinden kunnen er nadien kussens worden gebruikt ter ondersteuning van de behandelkoppen.

Nazorg 

Na het verwijderen van de behandelkop(pen) wordt het behandelde gebied gemasseerd om de doorbloeding te stimuleren. Nadien kan het behandelgebied een beetje gekneusd en gevoelloos aanvoelen. Dit gevoel kan even aanhouden maar zal binnen enkele minuten minder worden.

     

Vrijblijvend intakegesprek

In een vrijblijvend intakegesprek in onze kliniek krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave alsmede een inschatting van het aantal benodigde behandelingen. Dit is kosteloos en discreet.

Alles wat je altijd al over Cryolipolyse wilde weten

Gemiddeld duurt een behandeling 60 minuten. Meestal wordt het vetweefsel in 40 minuten effectief gekoeld. De Medcos Body-Wizard Duo  heeft vier handstukken, die beide tegelijkertijd aangesloten kunnen worden. U kunt dus vier zijdes tegelijk laten behandelen. Tijdens de behandeling kunt u ontspannen en iets voor uzelf doen, zoals een boek lezen of uw smartphone/tablet gebruiken. Als voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek plaatsvindt, zal de afspraak in totaal 90 minuten duren.

Afhankelijk van het aantal zones, de omvang van het vetweefsel en uw persoonlijke wensen. De meeste mensen ondergaan 1 tot 2 behandelingen per zone. Er zijn ook mensen die voldoende resultaat zien na één behandeling. Of dit resultaat voldoende is bepaalt u uiteindelijk zelf. Enkele weken na de behandeling kunt u veranderingen waarnemen, optimal resultaat wordt bereikt na 1 tot 3 maanden. Een aanvullende behandeling na 2 maanden zal het resultaat versterken.

Na de behandeling kan het behandelgebied een beetje gekneusd aanvoelen. Bij sommige mensen kan er een blauwe plek ontstaan of roodheid van de huid in het behandelgebied. Dit kan even aanhouden. Een verdoofd gevoel in het behandelgebied kan enkele weken aanhouden.

U kunt een beetje pijn, kramp, tintelingen en kou ervaren wanneer de behandeling begint. Dit gevoel verdwijnt naarmate het weefsel van het lichaam intens wordt gekoeld. Na de behandeling kan het behandelgebied een beetje beurs aanvoelen. De meeste mensen liggen er tijdens de behandeling zeer ontspannen bij.

Enkele weken na de eerste cryolipolyse-behandeling kunt u contourverbetering waarnemen. De broek kan bijvoorbeeld makkelijker dicht, vetrandjes voelen gladder aan en de onderliggende spieren worden beter zichtbaar. Optimaal resultaat wordt bereikt na drie maanden.

Mensen met verminderde gevoeligheid van de huid, bloedarmoede, diabetes, koude urticaria, syndroom van Raynaud, kanker, neuropatische aandoeningen, cryoglobulinemie of paroxysmale koude hemoglobinurie en overgewicht kunnen geen cryolipolyse behandeling ondergaan. Cryolipolyse kan tevens niet toegepast worden wanneer er sprake is van een hernia, bepaalde huidaandoeningen, spataderen, een recente operatie, verkleefd littekenweefsel of wonden in het beoogde behandelgebied. Bij allergieën, gebruik van medicijnen en/of andere aandoeningen is het raadzaam om vooraf met een arts te bespreken of een behandeling is toegestaan. Ook raden wij cryolipolyse af tijdens zwangerschap en de borstvoedingsperiode.

In tegenstelling tot andere koelbehandelingen, heeft Medcos Body- Wizard Duo vier handstukken, zodat het vier zones tegelijk kan behandelen. Dit halveert de behandeltijd en bespaart u tijd en geld. Daarnaast beschikt de Medcos Body- Wizard Duo over een gepatenteerde 360 graden koeling. Dit betekent dat het hele behandelgebied rondom en even diep gekoeld wordt tot wel -9 ºC. Dit maakt de behandeling met de Medcos Body Wizard Duo  effectiever en krachtiger, in tegenstelling tot andere apparaten die alleen de onderkant en de bovenkant van het vetweefsel kunnen koelen.

 

Nee, een cryolipolyse-behandeling is niet gevaarlijk en niet schadelijk. De vetcellen worden niet direct kapot gemaakt. Het lichaam breekt de gekoelde vetcellen af tot kleine deeltjes. Beetje bij beetje ruimen de macrofagen (witte bloedcellen) de restjes op, waarna ze via het lymfesysteem en de lever afgevoerd worden. Dit geleidelijke opruimproces duurt acht tot twaalf weken. Je lichaam heeft hier geen last van. De speciale gelkussens die tussen de handstukken en de huid geplaatst worden, bieden goede bescherming voor de huid. De andere cellen en weefsels worden niet aangetast door de behandeling. De organen van de buik blijven beschermd door een dikke laag spieren en peesblad. De ingebouwde veiligheidssensoren behouden een constante doeltemperatuur die ongewenste neveneffecten voorkomt.

Cryolipolyse

Vanaf € 98,-

Heb je net dat extra steuntje nodig om van een plaatselijke vetophoping af te komen?

Boek dan een afspraak voor deze afslankbehandeling!