Pulse Laserclinic - Hair Removal

Hoe werkt het?

Bij Pulse Laser Clinic begint u altijd met een persoonlijk intakegesprek. Hierin leggen wij uit wat u kunt verwachten, hoe ontharen met de Light Sheer Diodelaser werkt en wat de voorwaarden zijn voor een behandeling. Uiteraard worden er in dit gesprek eventuele specifieke wensen met u besproken.

De LightSheer Diodelaser is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd. Om te begrijpen hoe de LightSheer werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen. Haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond.

1) Actieve groeifase of Anagene fase

Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment of melanine.

2) Overgangsfase of fase

In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.

3) Rustfase of Telogene fase

Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeifase

De LightSheer produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal uit. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes van de haren in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is dus het meest effectief bij haren in de actieve groeifase (1).

De meeste mensen halen na 6 tot 8 behandelingen een goed resultaat. Door de huidvriendelijkheid van deze laser is de huid na de behandeling alleen wat rood, zoals na zonnebrand en kan wat zwelling vertonen. Dit is echter afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Waarom de LightSheer Diode Laser en geen IPL flitslicht?

De LightSheer DUET is een revolutionair systeem dat snel, veilig en betrouwbaar werkt in de verwijdering van ongewenst haar. Het in de USA ontwikkelde lasersysteem is op dit moment de meest effectieve methode die gebruikt kan worden voor ontharen. Het gebruik van deze laser reduceert de behandeltijd tot 75% ten opzichte van andere ontharingsapparatuur.

Meer redenen om LightSheer Duet te gebruiken:

Speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van ongewenste haargroei

Goedgekeurd door de US FDA, de hoogste Amerikaanse autoriteit die medische apparatuur test.

FDA heeft de strengste eisen alvorens deze in gebruik mag worden genomen.

Geschikt voor alle huidtypen, van licht tot donker

Vrijwel pijnloos en comfortabel

Veilige en huidvriendelijke behandelmethode

Deze laserontharingsmethode is veilig en kan worden gebruikt voor alle huidtypen, van hele lichte tot hele donkere (huidtype I tot huidtype VI). Het LightSheer DUET systeem genereert een zeer geconcentreerde laserenergie. Deze laserenergie wordt doorgegeven aan de haarzak via een gekoeld handstuk dat geplaatst wordt op de huid. De laserenergie wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarzak, die zich in de actieve fase bevindt. De energie wordt omgezet in warmte, waardoor veel haarzakken tegelijk worden beschadigd en nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Dit proces is zeer veilig en heeft geen invloed op eventuele omliggende weefsels.

Kwaliteitssysteem van de laser

Het systeem is opgebouwd uit een platform dat bestaat uit twee handstukken:

Het ET handstuk wordt gebruikt voor kleine oppervlakten zoals gezichtsdelen, tenen of schaamstreek. Dit handstuk heeft een 9×9 mm spotgrootte en een uniek koelsysteem, de zo genoemde ChillTip. Deze is geïntegreerd in de kleine kop en biedt continue contactkoeling met de behandelde plek tot 4° Celsius. De warmte die bij de laserstraal vrijkomt, wordt direct tegengegaan door het koelsysteem dat de huid afkoelt en beschermt voor, tijdens en na elke puls. Op deze manier is de behandeling huidvriendelijk, comfortabel en effectief voor alle huidskleuren en zelfs voor de meest gevoelige huid.

Het HS handstuk beschikt over een vacuüm geassisteerde technologie en is met een spotgrootte van 22 x 35 mm de grootste spot van alle diodes. Door het creëren van een vacuüm wordt de huid in het handstuk gezogen, waardoor de haarzakjes dichter bij de energiebron komen te liggen en zodoende effectiever worden behandeld. Door het vergrote oppervlak is een behandeling veel eerder klaar ten opzichte van traditionele apparatuur. Voorheen duurde een rug ontharingsbehandeling al snel bijna twee uur. Dit is nu teruggebracht naar ongeveer 45 minuten, waarbij ook het comfort aanzienlijk verbeterd is.

Door de zuivere golflengte van 800nm gaat er geen licht verloren en is de effectiviteit optimaal. Hierdoor is het gebruik van deze laser veelal voordeliger en doeltreffender dan andere methodes.

De IPL flitslamp

 X  Een tijdelijke oplossing door verlamming van de haarwortel.

X  Het flitslicht is niet synchroon, dus niet gebundeld met precisie.

X  Verlamt tijdelijk de haarwortel die na verloop van enige maanden vaak weer kracht krijgt.

X  Dringt niet door tot de dieper gelegen haarwortels, waardoor plaatselijk later verschillende haren terugroeien.

X  Met meer benodigde behandelingen (vaak het dubbele) een tijdelijk resultaat.

 

Pulse Laserclinic - Hair Removal