Pulse Laserclinic - Hair Removal

Acne Therapie

Wat is acne?

Acne is er in ontzettend veel variaties en medische benamingen. Maar de meest gebruikte term is toch wel: (jeugd)puisten of acne vulgaris. Ook de kenmerken van acne zijn welbekend: mee-eters, rode bultjes en soms flinke onderhuidse ontstekingen. Met als mogelijk gevolg zelfs huidoneffenheden, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens. Acne uit zich bij jong en oud, man en vrouw. Maar het is vrijwel altijd even vervelend en storend. Dat begrijpen wij als geen ander.

Hoe ontstaat acne?

Overmatige talgproductie en oude huidcellen zorgen voor verstopte poriën. Het talg kan niet gelijkmatig afvloeien, daarbij komt de bacterie propionibacterium acnes die voor een ontsteking zorgt. Dan ontstaat acne. Ofwel: ontstoken verstopte poriën. Het resultaat van de overmatige talgproductie wordt door veel mensen als een belemmering in het dagelijks functioneren gezien. Vooral in het gezicht, op de borst en schouders waar de talgklieren prominenter aanwezig zijn kan de acne ontstaan. Factoren als hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen de klachten nog eens verergeren.

Acne behandeling

De juiste behandeling is niet van te voren te bepalen. Er zijn namelijk verschillende vormen van acne. De een wordt gekenmerkt door comedonen of mee-eters. Deze kunnen open ( zwarte comedonen) of gesloten (witte comedonen) zijn. Soms ontsteken deze comedonen en kunnen er pustels of puistjes ontstaan. Dergelijke ontstekingen kunnen in mate verschillen. Ook kunnen er verkleuringen van de huid (paars, rood) en soms acne littekens ontstaan. Tevens zijn er huidaandoeningen die lijken op acne maar een andere aanpak behoeven. Onze kliniek kent dan ook diverse soorten acne behandelingen.

Je kunt zelf verschillende dingen doen om puistjes te voorkomen en je acne te verminderen, zoals:

 • dagelijks je huid reinigen met een milde zeep om overtollige olie en vuil te verwijderen
 • regelmatig je haar wassen en het uit je gezicht houden• make-up gebruiken op basis van water of gelabeld als “niet -comedogeen” (geen porie-verstopping)
 • niet knijpen in of krabben aan puistjes. Dit verspreidt namelijk bacteriën en overtollige olie
 • geen hoeden of strakke hoofdbanden dragen
 • je gezicht niet of zo min mogelijk aanraken

Wij bieden verschillende acne behandelingen om acne te verminderen en acne littekens te verwijderen:

Peeling

Met een chemische peeling kun je je huid compleet vernieuwen en daarmee huidoneffenheden, waaronder acne laten verdwijnen en ondiepe acnelittekens verminderen. Chemische peelings verwijderen een laagje beschadigde huid. Tijdens een behandeling wordt een niet-giftige chemische vloeistof aangebracht op de huid. De vloeistof trekt in de huid en ‘beschadigt’ deze lichtelijk. Dit zorgt ervoor dat je huid nieuwe cellen gaat aanmaken, want hij wordt gedwongen zich te herstellen. De huid gaat vervellen en een nieuwe, gezondere huid komt tevoorschijn.

Microneedling tegen Acne Littekens 

De Dermapen 4 is een behandeling waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het een zeer effectieve behandeling is om de huid te vernieuwen en verstevigen.   De Dermapen maakt microscopisch kleine kanaaltjes in de huid d.m.v. vibrerende kleine naaldjes. Hiermee wordt het natuurlijke herstelproces van de huid op een gecontroleerde wijze in gang gebracht. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel versterkt). Dermapen is toepasbaar op alle huidtypes.    Hierdoor kan de Dermapen ingezet worden op verschillende indicaties zoals:   

 • Acne-littekens 
 • Pigmentstoornis 
 • Grove poriën 
 • Zonbeschadiging 
 • Verslapte huid 
 • Grauwe/doffe huidkleur 
 • Littekens 
 • Fijne rimpels 
 • Huidveroudering  

Acne Therapie

Vanaf €129,-

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin je al jouw vragen kunt stellen en de behandelaar jou een passend advies geeft.