Pulse Laserclinic - Hair Removal

Dermapen

 

Wat zijn Dermapen™ – behandelingen?

De Dermapen 4™ is de grootste doorbraak van de afgelopen tien jaar waarbij de meest geavanceerde naaldcartridge innovatie wordt toegepast om de huid verticaal te penetreren middels minuscule naaldjes. De Dermapen 4™ glijdt als het ware over de huid en creëert daarmee miljoenen minuscule kanaaltjes en dit tot wel 104% sneller dan andere Micro Needling apparaten. Door deze kanaaltjes kunnen tot wel 80% meer topische voedingsstoffen dieper in de huid opgenomen worden. De reactie van ons lichaam hierop genereert een natuurlijk herstelproces. Het gevolg is een verhoogde productie van collageen en elastine, evenals een herstructurering en totale verjonging van de huid overal op het lichaam en het gelaat. Deze techniek is ook toepasbaar op moeilijk te bereiken locaties zoals rond de ogen, oogleden, oorlellen, hals, lippen en neus tot grotere gebieden zoals hals en décolleté en bij de buik en benen voor behandeling van bijvoorbeeld striae.

De Dermapen 4™ is momenteel wereldwijd het meest geavanceerde Micro Needling apparaat op de markt. De Dermapen 4™ behandelingen zijn sneller en veiliger dan elk ander Micro Needling apparaat en zorgen voor de meest optimale behandelresultaten.

Dermapen behandelingen kunnen worden gebruikt voor de behandeling van:

 • Acné

 • Littekens

 • Huidverjonging

 • Striae

 • Pigmentatie

 • Vergrote poriën

Is de behandeling pijnlijk?

Traditionele dermaroller technieken zijn vaak bloederig en pijnlijk waarbij een topische verdovende crème (TLA) voorafgaand aan de behandeling aangebracht moet worden. Een enorme vooruitgang was de introductie van de Dermapen 3™ waarbij minder schade en pijn aan de opperhuid werd veroorzaakt, wat zorgde voor veiligere en effectievere Micro Neeling behandelingen. De nieuwe Dermapen 4™ laat zijn concurrenten ver achter zich. Dit is de comfortabelste en meest pijnloze Micro Neeling behandelingen op de markt. De Dermapen 4 ™ behandelingen zijn zo comfortabel dat een verdovende crème niet nodig is. Ga maar gewoon lekker liggen en geniet van de verbluffende resultaten.

Hoeveel behandelingen worden aangeraden voor verjonging, behandeling van acnélittekens, striae en pigmentatie?

   

Verjonging*:

3-6 behandelingen

met intervallen van 6-8 weken

Acnélittekens:

4-6 behandelingen

met intervallen van 6-8 weken

Striae:

4-8 behandelingen

met intervallen van 6-8 weken

Pigmentatie:

4-6 behandelingen

met intervallen van 2-4 weken

*Oppervlakkige huidverjongende behandelingen worden aanbevolen met intervallen van 4 weken.

Hoe snel na het gebruik van injectables kan ik een Dermapen™ behandeling ondergaan?

Hoewel er geen bewijs bestaat dat Dermapen™ behandelingen bepaalde injectables kunnen tegenwerken, is het belangrijk dat u uw behandelaar het laat weten als u een injectiebehandeling heeft gehad, of van plan bent er een te ondergaan in de nabije toekomst. Uw behandelaar kan u advies geven over wanneer u dan uw behandeling kunt inplannen.

Wordt mijn dagelijks leven enige tijd beïnvloed na de behandelingen?

Normaal gesproken niet, maar u kunt wel een rood gezicht hebben gedurende 12-48 uren na de behandeling. Het aanbrengen van de dagcrème zal de huid camoufleren en genezen zodat u onmiddellijk weer uw dagelijkse bezigheden kunt hervatten.

Veelgestelde vragen over de Dermapen  behandeling

Voordelen: 

 • Korte hersteltijd.
 • De behandeling kan worden aangepast om plaatselijke probleemgebieden te behandelen, zoals littekens, donkere kringen onder de ogen, kraaienpootjes, en lijnen in de hals of borst. 
 • Veel voordelen voor huidverbetering: Door de collageen productie worden rimpels minder diep, egaliseert de huidtoon, kan de huid verstrakken en verhelderen, worden grove poriën verfijnd en kunnen littekens vervaagd worden.
 • Geschikt voor alle huidtinten.

 

Nadelen: 

 • Huid is kwetsbaar na de behandeling en dient goed verzorgd te worden.
 • Er kan zwelling en/of roodheid ontstaan na de behandeling.
 • Huid kan jeukerig, rood en schilferig zijn na de behandeling.

Voordat de dermapen behandeling begint, wordt er bepaald of de huid verdoofd moet worden. Wanneer je graag gebruik wil maken van een verdoving wordt er een verdovende crème geplaatst op de huid. Na de verdovende crème zal er een serum op basis van hyaluronzuur worden aangebracht op de huid. Dit wordt gedaan om makkelijk over de huid te bewegen met de dermapen en omdat het serum makkelijk via de gemaakte kanaaltjes in de huid kan worden opgenomen. Na het serum wordt er bepaald hoe diep de naaldjes van de dermapen in de huid mogen worden geprikt. Dit verschilt per huid en wordt gebaseerd op de eerder gemaakte analyse van de huid. 

 

Tijdens de dermapen behandeling wordt de dermapen met roterende bewegingen over huid heen bewogen, waarbij er gecontroleerde beschadigingen in de huid worden gemaakt. Er wordt behandeld in horizontale en verticale banen over de huid. De naaldjes in de pen prikken als het ware kleine gaatjes in de huid. Dit kan even een prikkend gevoel geven, maar over het algemeen doet de behandeling geen pijn. De gemiddelde behandeltijd is 20 minuten tot een half uur, maar kan langer duren wanneer het hele gezicht wordt behandeld of als er plekken worden behandeld zoals striae en grote littekens. 

Wanneer de behandeling klaar is, kun je gelijk naar huis toe. Dagelijkse bezigheden kunnen ook gewoon weer worden uitgevoerd. De huid zelf kan na de behandeling wat rood, warm en soms gezwollen aanvoelen, maar dit verdwijnt vanzelf na maximaal 72 uur. Soms kan er ook schilfer vorming ontstaan of kleine wondjes. Dit betekent dat onder deze huid een nieuwe huid vrij zal komen. Het is belangrijk om niet aan deze wondjes en/of schilfertjes te pulken. De eerst dag na de behandeling wordt het afgeraden om make up te gebruiken op de te behandelde huid. Het is goed om veel aandacht te geven aan je huid na de behandeling om zo het herstel te versnellen en verbeteren. Smeer je huid ook goed in met een SPF factor 50. Verder is het van belang 48 uur na de behandeling geen sauna en/of zonnebank te bezoeken.

Er is weinig hersteltijd na de dermapen behandeling. De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen, lichte korstjes krijgt of licht gaat zwellen. Deze reactie zal ongeveer 2 dagen aanhouden. Na een week zal je huid geheel gekalmeerd zijn. 

 

Na de behandeling kun je gewoon weer verder met je dagelijkse bezigheden. Onder het kopje ‘’Nazorg bij een dermapen behandeling’’ staat wat er belangrijk is na de behandeling. Kortom, de huid heeft wel een paar dagen nodig om te herstellen en verzorging nodig, maar zelf kun je gewoon weer je dagelijkse bezigheden oppakken.

De eerste dagen na de behandeling is de huid nog wat gezwollen, rood en schilferig, maar daarna zijn de eerste resultaten zichtbaar. Na 2 tot 4 weken zie je pas echt resultaat. Het kan wel tot een paar maanden duren voordat de collageen aanmaak optimaal is en de huid totaal is vernieuwd. Voor een blijvend en optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, maar dit kan per huidtype verschillen, en kan je het best laten adviseren door een behandelend arts. Gemiddeld zijn er twee tot vier behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Hierbij kun je denken aan (acne) littekens, vervagen van rimpels en lijntjes, en huidversteviging en vernieuwing.

Dermapen

Vanaf € 125,-

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin je al jouw vragen kunt stellen en de behandelaar jou een passend advies geeft.