Pulse Laserclinic - Hair Removal

Mesotherapie

 
 
Wat is Mesotherapie?

Mesotherapie is een medische techniek waarbij actieve ingrediënten worden geïnjecteerd in de huid door kleine micro injecties. Hierdoor kunnen cosmetische aandachtspunten worden aangepakt, zoals: huid veroudering, haaruitval, verslechtering van de oogcontouren en verslechtering van de algehele huidconditie. Bij uitvoering onder de correcte omstandigheden en toepassing van de juiste actieve werkzame ingrediënten is het een zeer veilige en effectieve techniek.

Het voordeel van Mesotherapie is dat er optimale penetratie van werkzame ingrediënten in de diepere huidlaag (dermis) plaatsvindt en je direct na de behandeling weer door kunt met je dagelijkse werkzaamheden. Het risico op complicaties en bijwerkingen is zeer beperkt.

De vloeistoffen gebruikt tijdens de behandeling bevatten hoog geconcentreerde antioxidanten, vitamines en hyaluronzuur, welke een boost aan de huid geven. Of in het geval van de hoofdhuid/haren wordt er gebruik gemaakt van biotine.

De behandeling

Voordat je met Mesotherapie kunt starten, bepalen we aan de hand van een vrijblijvend consult of je in aanmerking komt voor de behandeling. Aan de hand van de gegeven indicatie wordt er een gepast behandelplan opgesteld door de huidtherapeut.

Er kan worden gewerkt met diverse werkstoffen voor de huid, zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur en vitamine C. Met kleine micro injecties worden deze vloeistoffen in de huid geïnjecteerd, waarbij kleine puntbloedingen kunnen ontstaan, die naderhand niet meer zichtbaar zijn. Aan de hand van de hulpvraag wordt een gepaste cocktail van werkstoffen gemaakt die geschikt zijn voor de indicatie die behandeld moet worden. Zo wordt er altijd gericht gewerkt en kunnen zelfs meerdere indicaties worden aangepakt.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en in enkele gevallen lichte zwelling. De mesotherapie heeft zo goed als geen hersteltijd. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk maar kan in sommige gevallen gevoelig zijn. De ervaring en resultaten zijn cliënt-afhankelijk en niet te garanderen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van uw hulpvraag en de indicatie wordt er een gepast behandelplan opgesteld. De behandelfrequentie kan variëren tussen de 5 á 10 sessies met tussenpozen van 2 weken.
Het resultaat van de Mesotherapie kan een paar maanden aanhouden, om het resultaat blijvend te houden, adviseren wij om de Mesotherapie behandeling 1x per 3 maanden te herhalen (nadat u de aanbevolen kuur heeft voltooid).

Thuisadviezen en nazorg

◇ Vermijd zwembaden, sportscholen en sauna’s in de eerste 24 uur na de behandeling om infecties te voorkomen


◇ Ga hygiënisch met je huid om, vermijd aanraking van het gezicht met handen of andere materialen die blootstaan aan bacteriën


◇ U mag in de eerste 72 uur na uw behandeling geen andere schoonheidsbehandeling ondergaan


◇ Wees voorzichtig met de zon en bescherm u te allen tijde met minimaal een SPF 30.

Mesotherapie

Vanaf €149,-

Plan een geheel vrijblijvend consult in waarin je al jouw vragen kunt stellen en de behandelaar jou een passend advies geeft.