Pulse Laserclinic - Hair Removal

Meest gestelde vragen

Wilt u een afspraak annuleren of verzetten? Gelieve 24 uur van te voren, anders zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Nadat wij het formulier hebben ontvangen, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak in te plannen.

Om te beginnen controleert één van onze laserspecialisten het gebied dat u wilt laten behandelen op huidbeschadigingen, pigmentaties en te lange haartjes en wordt de huid schoongemaakt. Vervolgens wordt er een vakje afgetekend waarbinnen gewerkt gaat worden. Op dit gebied wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht welke verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt. Na de behandeling wordt de gel verwijderd en indien nodig wordt de huid gekoeld door middel van cool packs.

Nee, Pulse Laser Clinic raadt behandelingen tijdens of net na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Ja, laser ontharen is volledig veilig voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Het door ons gebruikte apparaat (LightSheer) is speciaal ontwikkeld voor ontharen en is goedgekeurd door de Amerikaanse F.D.A. (Food and Drug Administration), de hoogste autoriteit die medische apparatuur test.

Dit is afhankelijk van de te behandelen plek en de pijngrenzen van ieder persoon. De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje, of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is echter meestal goed te verdragen. Veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.

Omdat haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in een keer worden verwijderd. Tussen elke behandelingen zit daarom tussenpauze.

Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 10 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: iedere huid en iedere haargroei is namelijk anders.

Een laserbehandeling wordt afgeraden als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Aan epilepsie lijdt
  • Koorts of een infectie heeft
  • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
  • Ontstekingsremmers slikt
  • Een pacemaker heeft
  • Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

Het kan zijn dat er door de zwangerschap wat slapende haarzakjes actief worden. Dit is per persoon en per zwangerschap verschillend. Het kan dus zo zijn dat er enkele haren teruggroeien, maar dit hoeft geen reden te zijn om te wachten met een laserbehandeling.

Voor de eerste behandeling mag je 3 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van een ontharingscrème. Tussen de behandelingen door is dit ook niet toegestaan.

Het te behandelen gebied dien je 24 uur van tevoren te scheren, dit om extra irritatie van het gebied te voorkomen.

Op de dag van de behandeling dien je geen verzorgings-/bruiningsproducten, zoals bodycrème, foundation of deodorant te gebruiken op het te behandelen gebied (zowel voor als na de behandeling).

Tot slot mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of zonnebank blootstellen

Wij weten natuurlijk niet hoe er elders is behandeld. Het kan zijn dat de golflengte van onze lasers en onze behandelmethode wel aanslaat. Uit ervaring zien wij goede resultaten bij klanten die bijvoorbeeld van IPL naar ons zijn overgestapt.

Pulse Laser Clinic biedt de optie om in termijnen te kunnen betalen. Dit geldt voor alle pakketten, niet bij afzonderlijke behandelingen.

IPL ontharen en laser ontharen zijn beide geschikte methodes om van ongewenste haargroei af te komen. Echter is er een groot verschil tussen deze twee behandelingen. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat laser ontharen vele malen effectiever is dan IPL ontharen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een laserbehandeling bij Pulse Laser Clinic.

Je kan jouw training op de dag van de laserbehandeling gewoon herpakken. Wel dien je op te passen met hete douches. Warme baden en sauna’s kan je pas 24 uur na de laserbehandeling oppakken.

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook met scheerirritaties kunnen wij gewoon laseren. Het kan zijn wanneer er veel irritaties aanwezig zijn dat het laseren wat gevoeliger is. Met open wondjes laseren wij echter niet. Deze moeten we dan even ontzien.